individuell ekologisk hårfärg

Eftersom ekologiska hårfärger fungerar annorlunda än kemiska hårfärger, är det svårare att arbeta med färgkartor när det gäller växtfärger. Det är därför mer osäkert att köpa en färdigt blandad örtfärg i förhållande till en färdigt blandad kemfärg. Om du till exempel köper en brun växtfärg, så passar den för vissa utgångslägen, men långt ifrån alla. Har du vita partier i ditt annars mörka hår, riskerar du att blir grön, orange eller till och med rosa-lila där, beroende på vilken typ av färg du använder.

Det är här vår kunskap kommer in.

Vi arbetar med ekologiska hårfärger i stort sett varje dag. Vi provar ständigt nya färger/pigment och kombinationer, för att få fram de mest träffsäkra färgerna, så att du som kund ska bli nöjd. Vi använder färger från ett flertal leverantörer världen över. En del färger passar bättre vid vissa utgångslägen, och andra sämre. Vi blandar de färger/pigment vi tror passar dig bäst, med hänsyn till ditt utgångsläge och önskemål.

Det kan dock hända att man behöver färga håret fler än en gång eller korrigera färgen för att uppnå exakt önskad nyans. Men det innebär inte att du till exempel blir rosa om du önskar en brun färg, utan det är endast nyansen och mörkhetsgraden på den bruna färgen man kan behöva arbeta fram. Det beror på att ALLA hår är individuella och suger åt sig av färgen olika mycket. Och för din säkerhet kan vi även avråda till hemma-färg, om vi bedömer att det kan vara svårt att uppnå ditt önskemål.